Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

28 Haziran 2017 Çarşamba

Kimdir Bu Koreli Namcalar? Part 2

Ji Sung (
지성): Yakışıklı yüz hatları ve özellikle etkileyici dudaklarıyla 1977 doğumlu oyuncu Hanyang Üniversitesinde Tiyatro ve dizi sanatı bölümü mezunudur. Dikkatleri üzerine çektiği ilk yapım All In (2003) dizisidir. Ardından kariyerine sağlam senaryo tercihleri ekleyerek devam etmiştir. Rol aldığı başlıca diziler KAIST (1999), March (1999),  Popcorn (2000) I Want to Keep Seeing You (2000), Delicious Proposal (2001), Save the Last Dance for Me (2004), New Heart (2007), benim de izlediğim am çok da sevmemiş olmalıyım ki arşivden sildiğim Protect the Boss (2011), bir entrika ve intikam hikayesiyle hayli karamsar bir tablo sunan Secret Love (Secret) (2013), The Great Seer (2012) ününü hatırı sayılı biçimde arttıran ve canlandırdığı 7 ayrı eğlenceli karakterin her biriyle sevenlerinin gönlünde taht kuran Kill Me, Heal Me (2015), Entertainer (2016). Innocent Defendant (2017), Doctor John (2019), Familiar Wife (2018), The Devil Judge (2021), Adamas (2022). Sinemagrofisinde yer alan yapımlar ise: Whistling Princess (2002), Blood Rain (Hyeolui Nu) (2005), Fate (Sookmyeong) (2008), Whatcha Wearin'? (2012), Confession (2014), Feng Shui (2018), 2018 yapımı Propitious Site for Grave. 
 
 
Ji Sung ve Save the Last Dance for Me dizisinde rol arkadaşı  Lee Bo-Young evlendiler. 2015 yılında bir kızları oldu. (Hatırlatma: Bazı dizilerde konuk oyuncu olarak yer almıştır).


 
Lee Jong-Suk: 1989 doğumlu oyuncu ve modeldir. Kült yapım 2010 yılı yapımı Secret Garden'da boy gösterdiğinde henüz 21 yaşındaydı. Elbette böylesi bir görünümle ve mükemmel gülümseyişle izleyicisinin kalbinde taht kurmaması kaçınılmazdı. Genç yaşına rağmen rol aldığı her diziyle oyunculuğunu zenginleştirdi ve neredeyse kendisi gibi sektörde popüler olan birçok kadın oyuncu ile başrolü paylaştı. Onlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkün. Sırasıyla 2018 sonu ekrana gelen  ve Japon işgalinin dreniş cephesinden bir karakteri canlandırdığı 6 bölümlük period mini dizi Himm of Death, fantastik kurgusuyla dikkati çeken ve bir webtoon karakterinin dünyasında yaşananları anlatan 2017 tarihli W, basın ve medya yalanlarıyla hayatı alt üst olan Ki Ha-Myeong'nun ailesinin intikamını almak için haberci olmasını anlatan Pinocchio, Kuzey Kore'den kaçak yollarla çok küçük yaşta ayrılmak zorunda kaldığı ülkesine dönen ama bir yabancı muamelesi gören Park Hoon'a hayat verdiği 2014 tarihli Doctor Stranger, insanların aklından geçenleri duyabilen lise öğrencisi Park Soo-Ha'yı oynadığı I Can Hear Your Voice ve geçmişini saklayan ve pasif görünümüyle okuldaki zorbalıklara göğüs geren öğrenciyi canlandırdığı okul draması School 2013. Dizi sektöründeki yükselişine pararlel olarak oyuncu dikkat çeken ve hayli beğenilen birçok filmde de oynadı. 2013 tarihli bir dönem filmi The Face Reader'ın ardından, No Breathing'de rejabetçi yüzücü Woo-Sang olarak karşımıza çıktı, Top Gun'un Kore versiyonu diyebileceğimiz Hot Young Bloods'da genç pilot Joong-Gil'i canlandı. Son filmi V.I.P.'te ise yepyeni bir karakterle bebek yüzlü katil imajıyla ilk kez karşımıza çıktı. Açıkçası bu yapımı dört gözle bekliyordum. İyi çocuk imajı artık biraz sıkmaya başlamıştı. Sonra da vatani görev için askere gitti. İki yıl uzun süreydi ama o da bitti. Yeni projesi ne bekliyorum.


Lee Joon-Gi: 1982 Busan doğumlu oyuncu, gençlik yıllarında Seoul'le taşınıp sanat okulunu kabul edilmeden önce yarı zamanlı işlerde çalışmaya başladığında eğlence dünyasına girmek gibi bir hayali yoktu. 2001'de modellik yapmaya başladı. Ardından bazı müzik videolarında yer aldı. Onu ekranlara taşıyan iş 
MBC ve Fuji TV. ortaklığında çekilen "Star's Echo" dizisi oldu. Aynı yil bu kez beyaz perdede bir japon filmi "The Hotel Venus"de yer aldı. Filmin beklenenden yüksek gişe başarısı sağlamasının ardından bu kez ülkesinde "Flying Boys" isimli filminde ve bir yıl sonra da "Gong-gil" karakterine hayat verip başarısını perçinlediği "The King and the Clown." oynadı. Bu tarihi filmde her biri düşük tabakadan bir grubun gezici tiyatro gösterilerinde yer alan, özellikle karın doyuramadıklarında erkeklere de sunulan erkek güzeli fakir köylü rolüyle çıkardığı işe hayran kaldım. Sinema filmlerinden bazıları; "Fly, Daddy, Fly,",  "Virgin Snow" (Japonya'da çektiği 2.film), bir diğer box ofis hiti "May 18." Sadece sinemada değil dizi sektöründe de sağlam bir kariyer yapmayı sürdüren oyuncunun sırasıyla yer aldığı yapımlar şu şekilde sıralanabilir. "Time Between Dog And Wolf (2007)", "Il Ji-Mae: The Phantom Thief (2008)" , "Hero (2009)", "Arang and the Magistrate (MBC / 2012)", "Two Weeks (MBC / 2013) ", "Gunman in Joseon (KBS2 / 2014)", "Scholar Who Walks the Night (MBC / 2015)", "She Was Pretty (MBC / 2015)", "Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (SBS / 2016)" , "Criminal Minds (tvN / 2017) ", "Lawless Lawyer (tvN / 2018)", "Flower of Evil (tvN / 2020)" ve son olarak bu yıl itibariyle yer alacağı Again My life (SBS / 2022).
 

Park Hyung Sik:  1991 doğumlu oyuncu ayrıca şarkıcı ve ZE:A gurubunun bir üyesidir. Ancak uzun bir süredir artık müzik kariyerinden ziyade oyunculuk yönüyle ekranlarda yer alıyor. Oynadığı pek çok karakter gibi gerçek hayatta da zengin bir aileden gelen Park Hyung Sik çeşitli programlarda gündeme geldiğinde fark ettiğim üzere durumunun konu edilmesinden pek hoşlanmıyor. Doğrusu görüntüsü mütevazi bir hava yansıtıyor. Her yeni yapımla biraz daha çıtayı yükseltiyor. Varlığından The Heirs dizisi ile haberdar olmuştum ki orada pek öne çıkan bir karakter değildi. High Society'de geçirdiği büyük fiziksel değişim aktörlük kariyerini de kanımca bütünyle etkiledi.  Ben özellikle onu bu seride çok sevimli bulmuştum. 2017'de ilerleyişini sürdürürken dönem dizisi  Hwarang'la genç kral Sam Maek Jong'la yine karizmasını konuşturup uzun saçlarıyla arz-ı endam etti ki dizide çıkardığı işi de fazlasıyla beğenmiş hatta yanlış karakterin ön plana çıkarıldığını düşünmüştüm. 2017 tarihli fantastik ve romantik komedi türündeki Strong Woman Do Bong-Soon sonrası bir ABD dizi uyarlaması Suits (KBS2 / 2018)'te dolandırıcı iken bir avukatla iş birliği yapan zeki bir genci, Happiness (tvN / 2021)'de ise gizemli bir virüsle zombiye dönüşen insanlarla aynı apartman kompleksine sıkışan genç bir dedektifi canlandırdı.  Beyaz perdede ise ilk kez 2019'da Juror 8'le  kamera karşına geçti.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder